Un cop de mort

Posseït per la deessa de la inspiració, havia creat el microrelat definitiu: una història intensa amb final sorpresa sumint al lector en un xoc de no reconeixement. A més, havia utilitzat paraules de gran bellesa com espaordit i òmnibus, fet que decantà la balança al seu favor de manera unànime. Tot seguit despertà del somni.

Davant seu, la pantalla d’ordinador amenaçava amb la fulla en blanc de l’openoffice. S’havia adormit. Mirà l’hora: les dotze i quart; massa tard, el plaç d’entrega havia passat, perdria l’enfrontament per incompareixença. Això li passava per fer-ho tot a última hora, com sempre. Endreçà les eines i anà a dormir, si el mal l’esquena li permetia, setanta-tres anys pesaven. Al final agafà el son i no tornà a llevar-se. La infermera el va trobar l’endemà, rígid com el tronc d’un arbre.

Al cap d’unes setmanes tothom parlava de la nova sensació literària. La història de superació de l’autor tocà la fibra social: de l’obscuritat a la llum convertit en escriptor de masses, cedint part dels guanys per ajudar als pobres. Quin gran cor repetien en unanimitat. Si sabessin que el llibre havia sortit d’una llibreta trobada al cubell de la brossa de la residència…

****

Microrelat per la Lliga de Microrelataires Catalans. Aquesta vegada triava jo el tema, vaig escollir Antiheroi. Un relat en clau humorística que dona un parell de voltes intentant sorprendre al lector. També he amagat un quants homenatges; al primer paràgraf, un a Philip K. Dick amb la frase xoc de no reconeixement que comenta en un escrit explicant què és ciència-ficció, el concepte el defineix com el xoc que produeix un conte bo a la ment del lector quan l’ha acabat de llegir. El segon és més subtil, a Pere Calders, pel to d’humor del relat i amb les paraules òmnibus i espaordit que són paraules que he après llegint els seus contes. També un homenatge a la Lliga de Microrelataires en el protagonista principal. Aquesta vegada m’ha sortit bastant bé i, encara que no hagi guanyat per un vot, ha estat un enfrontament molt igualat contra la campionala campiona de l’anterior edició de la lliga.

Dóna la teva opinió

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s